universum

Оферти

САМОТРАКИ – Островът на НИКЕ

САМОТРАКИ – Островът на НИКЕ

 

ОСТРОВ САМОТРАКИ

Светилището на Великите богове

05 – 08 октомври 2017

4 дни / 3 нощувки със закуски

с автобус и ферибот  / Дневни преходи

 Макар и остров, Самотраки е всъщност най-южната точка на Рило-Родопския масив. В древността е бил населен от тракийски племена, от където идва и името му. Уникалността на острова се състои в девствената природа с рязко издигаща се планина, с гори с чинари, бор, кестени, кедри, кристална течаща вода, с водопади, малки вирове по теченията на планинските реки.

ПРОГРАМА

1 ден: Варна – Александруполис – остров Самотраки

04.30ч. Отпътуване от Варна. Редовни почивки по пътя.

Пристигане в Александруполис около 13:00ч.  Туристическа програма в града:

Разходка до Александруполския фар, пристанището, Митрополитската църква „Св. Никола“.
Конструиран от френска компания за фарове и маяци, Александуполският фар започва работа на 1-ви юни 1880 г. с височина 27м над морското равнище, фарът изпраща светлинния си лъч на разстояние до 27 морски мили и направлява безпогрешно корабите до пристанището.
Храмът „Св. Никола“ се изгражда в началото на 20-ти век в чест на пазителя на моряците Св. Никола Вътре в църквата се открояват красив гравиран мраморен олтар и иконата на Дева Мария Трифотиса, донесена от бежанците от Енос. Строежът на храма е приключен 1900 година, освещаването е 1901 година.

16.00 Отплаване с ферибот от Александруполис за о. Самотраки.

18.30 Пристигане на пристанище Камариотиса и подължаване към хотел Кастро, който се намира в историческото градче Палеополис на 5 км от пристанището. Настаняване в хотела по програмата. Нощувка.

2 ден: Самотраки

Закуска. Свободен ден ИЛИ

Екскурзия Загадъчният Самотраки“ – Античният град Палеополис, водопада Фоняс – Курортът Терма с минерални извори.

Там, където планината плавно се спуска към спокойното лазурно море, се намират руините на Светилището на Великите Богове. Разглеждане на останките от древния град, където е намерена и статуята на богинята Нике от Самотраки, изложена в музея Лувъра в Париж. Според легендата именно на това място, на едно празненство, македонският цар Филип II среща Олимпия и я прави своя съпруга. Същата тази Олимпия впоследствие дарява царя с наследник, който по-късно ще стане най-великият пълководец на древността – Александър Македонски. След това се посещава Археологическия музей, където имате възможност да видите и копието на богинята на победата Нике.

Продължаване за Терма или Лутра /както още я наричат на острова/ –  курорт на острова, известен със своите термални извори. Водата в тях е около 40 градуса. Над градчето се издига планина, известна със своите чисти планински езера „Грия Ватра“. В близост се намира и каньонът на река Фониас с 6 красиви водопада и кристални езера.

Забележка:  Посещението на водопада Фоняс предлага лек 40 минутен пешеходен тур до първия водопад (22 метра) и първата „ватра” (местно име за естествените водни басейни от планината). Тези, които не желаят да се вървят до водопада, могат да позлват кафе – ресторанта до входа на Генуезките кули-бойници на плажа, където реката се влива в морето.

Цена: 15 евро – транспорт, екскурзоводско обслужване.

3 ден: Самотраки

Закуска. Свободен ден ИЛИ

Полудневна екскурзия до старата столица Хора – живописно малко градче, разположено на склон, от който се отриват очарователни гледки към морето. Тесните улички крият стари църкви и къщи, малки кафенета и гръцки таверни.
Цена: 5 евро – транспорт, екскурзоводско обслужване.

Връщане в хотела.

Вечерта: Възможност за вечеря в гръцка таверна с музика. Цена: 20 евро

4 ден: Самотраки – Александруполис – България

Закуска. Свободно време до 11.00ч. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Камариотиса. Свободно време в пристанищния град за разходка и обяд.
14.00 Отплаване с ферибот за Алексанруполис.

16.30 Пристигане в Александруполис. Продължаване за България с редовни почивки по пътя.

Хотели по програмата:

ПАКЕТ 3 нощувки със закуски в хотел Кастро 3*

Отпътуване от Варна, Бургас

За един човек в двойна стая

Трети възрастен в тройна стая в лева

 Дете от 4,99 до 11,99 г

Дете до 4,99 г

За един човек в единична стая

Ранни резервации до 31 юли вкл.

330 лв

310 лв

275 лв

180 лв

410 лв

 

В цената са включени:

Транспорт с лицензиран туристически автобус без нощни преходи;

Двупосочен билет за ферибот Александруполис – о. Самотраки – Александруполис;

Пешеходна разходка в Александруполис с екскурзоводска беседа

3 нощувки със закуски на о. Самотраки в хотел Кастро 3* или подобен

Магистрални, фериботни, гранични такси, паркинги

Медицинска застраховка с лимит 5000 евро от ЗАД Армеец (за лица до 70 г)

Лицензиран екскурзовод – водач през цялото пътуване

В цената не са включени:

Целодневна екскурзия „Загадъчният Самотраки“- 15 евро;

Полудневна екскурзия до старата столица Хора – 5 евро;

Вечеря в гръцка таверна с музика. Цена: 20 евро

Медицинска застраховка – 5 лв. за лица от 70 до 80 г;

Входните такси за посещаваните обекти – около 6 евро.

Хотел Кастро – 3 звезди, http://www.kastrohotel.gr/bg/

Хотел Кастро се намира в северозападната част на остров Самотраки, в местността Палеополис и е на 5 километра от пристанище Камариотиса.

Хотелският комплекс е изграден от самостоятелни постройки. Състои се от 6 постройки с общо 80 легла, застроени на площ от 15 декара. Всички стаи са с изглед към морето, като гледката разкрива красотата на Тракийския архипелаг.

Разположен е сред пейзажна градина, предлага плувен басейн, ресторант и бар край басейна.

Срок и начин на плащане: 30% от цената при записване, останалата сума се заплаща не по-късно от 14 дни преди датата на отпътуване

Необходими документи: Лична карта или международен паспорт; за деца до 18 год. се изисква нотариално заверена родителска декларация от не пътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта

Визови, паспортни и санитарни изискванияняма

Минимален брой за осъществяване на пътуването 25 туриста. 

Срок за уведомление при не достигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване.

Агенцията си запазва правото на промени в последователността на програмата

Забележки:

Туроператорът си запазва правото за промени в реда на изпълнение на програмата!

Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

Туроператорът си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата И/ИЛИ цените за ферибота.

Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

Туроператорът препоръчва на своите клиенти  сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Универсум Тръст  Травъл ЕООД притежава Удостоверение за туроператорска дейност № 04895 /28.01.2005г. и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора по чл. 97 ЗТ – застрахователна полица № 7500170000017  в  „Групама застраховане” ЕАД

С  общите условия за организирано пътуване можете да се запознаете тук: http://universum-travel.com/wp-content/uploads/2011/05/Obshti-uslovia.doc