universum

Оферти

Румъния – Открий Трансилвания

Румъния – Открий Трансилвания

 

Букурещ – Бран – Замъкa на Дракула – Брашов – Синая – Двореца Пелеш

23-25 юни 2017
25-27 август 2017
22-24 септември 2017
20-22 октомври 2017
17-19 ноември 2017

3 дни – 2 нощувки с автобус

Отпътуване от Бургас, Варна, Шумен, Разград, Русе

Цена на човек в двойна/тройна стая

Цена на човек в стая с 1 легло

Цена на дете 7-12г с 2-ма възрастни в стая

Цена на дете до 6г с 2-ма възрастни в стая

170 лева

230 лева

120 лева

60 лева

В цената са включени:

транспорт с автобус/микробус (климатик, видеосистема)
2 нощувки със закуски в хотел 3/4 звезди
автобусна панорамна обиколка на Букурещ
посещение на Патриархалната църква в Букурещ с екскурзоводска беседа
пешеходна обиколка на Площада на революцията в Букурещ с екскурзоводска беседа
посещение на Музея на селото в Букурещ
посещение на “Замъка на Дракула” в Бран с екскурзоводска беседа
туристическа обиколка на Брашов с екскурзоводска беседа
посещение на двореца “Пелеш” в Синая с екскурзоводска беседа
посещение на манастира Синая с екскурзоводска беседа
групова медицинска застраховка с лимит 5000 евро в ЗАД „Армеец”
такси преминаване Дунав мост
пътни такси в Румъния
водач-екскурзовод от Туроператора

Цената НЕ включва:

входни такси за посещаваните музеи, обекти и прояви (82,00 RON)

 Румънска вечер в ресторант „Каза Ноастра“ – богато меню и жива музика (20 евро)

Обект

Входна такса в леи

Приблизително в левове

Музей на селото

10 RON

5,00 лв.

Замък Бран

35 RON

17,50 лв.

Първо румънско училище

5 RON

2,50 лв.

Черната църква

7 RON

3,50 лв.

Дворец „Пелеш”

20 RON

10,00 лв.

Манастир Синая

5 RON

2,50 лв.

Общо

82,00 RON

41,00 лв.

 

Срок и начин на плащане: 30% от цената при записване, останалата сума се заплаща не по-късно от 14 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи: Лична карта или международен паспорт; за деца до 18 год. се изисква нотариално заверена родителска декларация от не пътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорт

Визови, паспортни и санитарни изискванияняма

Минимален брой за осъществяване на пътуването – 35 туриста.

Срок за уведомление при не достигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване.

 

 ПРОГРАМА

1 ден:  ВАРНА – БУКУРЕЩ – ТРАНСИЛВАНИЯ

04.00 Тръгване от Бургас 06.00 – Тръгване от Варна. Кратка почивка на OMV Русе. Преминаване на Дунав мост – ГКПП Русе. 11.30 – Пристигане в Букурещ.

Автобусна панорамна обиколка на града – пристигайки в румънската столица, ще направим обзорна автобусна обиколка на известния като „Малкия Париж” град, разположен на река Дъмбовица. Ще преминем през огромния площад на Съединението. След това ще спрем за панорамни снимки пред:

Парламентa – втората по големина административна сграда в света след Пентагона, построена на площ от 45 дка от 20 000 работници при управлението на Николае Чаушеско;

След това ще посетим:

Патриархалната църква „Св. Троица” с екскурзоводска беседа

Малко от нас знаят, че болшинството румънци изповядват източното православие и са изключително набожни. Патриархалната църква е духовен център на града, впечатляваща с класическия си стил с барокови елементи. Иконостасът на църквата е един от най-впечатляващите в цяла Румъния. В църквата ще можем да се поклоним на лечебните мощи на българския светец Свети Димитър Басарбовски, сега покровител на Букурещ. Входът за църквата е безплатен.

Обиколката на Букурещ продължава през старата част на града, покрай площада на Университета-младото сърце на столицата,  Народния театър – символ на театралната бохема, интересната сграда на Военния клуб. Следва:

Пешеходна обиколка на Площадa на революцията с екскурзоводска беседа – храмът на музиката “Атене” – концертен и фестивален център, една от емблемите на Букурещ, която се отличава със своя стил и купол с височина от 30 м., Статуята на румънския крал Карл I, Кралския дворец, бившия Партиен дом на румънската комунистическа партия. Свободно време за снимки.

Продължаваме по румънската Шан-з-Елизе – Булевардът на Победата и кабарето Мулен Руж, Площадa на Победата, Дипломатическия квартал, Площадa на авиаторът, Статуята на Шарл де Гол. Пристигаме пред един от следващите символи на града:

Триумфалната арка – копие на арката в Париж, построена, за да се чества обявяването на независимостта на Румъния през 1878г. – спиране за панорамни снимки;

14.00-15.30 Посещение на Музея на селото – един от най-интересните и уникални музеи в Румъния. Обектът представлява открит етнографски музей, който е разположен около най-големия езерен парк в Букурещ. Ще имаме възможността да видим над 300 автентични сгради – църкви, къщи, рибарски хижи, мелници, работилници, колиби, каруци и лодки, които са били разглобени в различните места на Румъния и после отново сглобени в оригиналния си вид в музея. Вход – 10 леи (около 5 лв.)

15.30 – Продължаване за Карпатите и  Трансилвания.

18.00 -  Пристигане и настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

2 ден: ЗАМЪК БРАН (ЗАМЪК НА ДРАКУЛА) – БРАШОВ

07.00-08.00 Закуска на шведска маса. Тръгване за замъка Бран.

09.00-12.00 Ще посетим замъка „Бран”, известен още като Замъка на Дракула с екскурзоводска беседа.  Впечатляващата средновековна крепост, построена между 1377 г. и 1382 г. върху скала висока 60 м. е свързвана със страховития владетел на Влахия Влад Цепеш (1431-1476). По-късно замъкът е използван от румънската кралица Мария за лятна резиденция. Вход 25 леи (около 13 лв.)

Свободно време за покупка на сувенири, посещение на „Замъка на страха” и обяд. Тръгване за Брашов.

По пътя спирка за снимки към средновековния замък Ражнов. Продължаване за Брашов през най-известния зимен курорт в Румъния – Пояна Брашов.

13.30-17.00 – Туристическа програма в старата част на Брашов с екскурзоводска беседа.  Брашов е едно от най-живописните средновековни градчета в Трансилвания. С автобуса ще спрем първо на панорамна площадка, от която се открива прекрасна гледка към стария град. След това отиваме в квартала Шкеи (българския квартал) на стария град. Там ще посетим:

Първото румънско училище с екскурзоводска беседа – името му малко говори за голямата връзка на историята му с България. Седнали на оригинални училищни пейки от над 200 години, ние ще научим, че през Средновековието училището е било българско килийно училище. Най-известният учител, чийто бюст е в класната стая, е българин, родом от Сливен.  Той е автор и на текста на химна на Румъния. Там ще видим и оригиналната печатна преса на която е отпечатан “Рибния буквар” на д-р Петър Берон, средновековни български ръкописи и др. – вход 5 леи (около 2.50 лв.)

В съседство се намира църквата Св. Николай, която е една от най-старите православни църкви не само в Брашов, но и цяла Трансилвания.

След това се отправяме към крепостните стени и ще направим пешеходна обиколка на центъра на старата част. Ще разгледаме:
Портата на Екатерина – единствената порта, оцеляла от средновековните крепостни стени с герба на Брашов.
Пешеходната ни обиколка ще продължи покрай Синагогата и най-тясната уличка в Европа – Въжената уличка. След това ще излезем пред най-голямата готическа катедрала в Източна Европа. Следва:

Посещение на Черната църква с екскурзоводска беседа. Фасадата й е украсена с разнообразни фигури, а вътре ще научим интересни факти за нейния строеж, интериорни елементи и легенди – вход 9 леи (около 4,50 лв.)
Нашата обиколка на стария град свършва на Градския площад със сградата на Старото кметство.
Около площада има многобройни кафенета, ресторантчета и магазини, където можете да прекарате свободното си време след това. Можете да се разходите из техните улички на Брашов и да усетите атмосферата на това романтично градче.
Връщане в хотела.

20.00 ч. – Възможност за румънска вечер в ресторант „Каза Ноастра“ – богато меню и жива музика. (20 евро)

3 ден:  СИНАЯ – ДВОРЕЦ ПЕЛЕШ – БУКУРЕЩ – ВАРНА

07.00 – 08.00 Закуска на шведска маса. Освобождаване на стаите.

08.30 – Ще посетим фееричната лятна резиденция на румънските крале – двореца „Пелеш” с екскурзоводска беседа. Дворецът е считан за един от най-красивите дворци в цяла Европа и напълно заслужено. Първият румънски крал – Карл I строи кралска лятна резиденция по подобие на замъците в Германия, откъдето кралят произхожда. Той и кралица Елизабет наемат известни за времето си архитекти, скулптори и художници, които издигат сред величествената гора на Карпатите един замък като от приказките. Вход 20 леи (около 10 лв.)

12.00 – Посещение на манастира Синая с екскурзоводска беседа. Построен е през 1690-1695 г. от румънския благородник Михай Кантакузино след поклонническото му пътуване до манастира „Света Екатерина“ на Синайския полуостров и е назован по името на полуострова. Впоследствие така започва да се нарича и градът, който възниква около манастира – Синая. Разглеждане отвътре на Старата и Новата Църкви.

12.30 Тръгване за Букурещ.

14.00-16.30 Свободно време в голям търговски център в Букурещ.

16.30 – Тръгване за България през Букурещ. Пристигане във Варна около полунощ.

Забележки:

Туроператорът си запазва правото за промени в реда на изпълнение на програмата!

Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

Туроператорът си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

Туроператорът препоръчва на своите клиенти  сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Универсум Тръст  Травъл ЕООД притежава Удостоверение за туроператорска дейност № 04895 /28.01.2005г. и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора по чл. 97 ЗТ – застрахователна полица № 7500170000017  в  „Групама застраховане” ЕАД

С  общите условия за организирано пътуване можете да се запознаете тук: http://universum-travel.com/wp-content/uploads/2011/05/Obshti-uslovia.doc