universum

Оферти

Рилски езера, Пловдив, Цари мали град

Рилски езера, Пловдив, Цари мали град

 

Варна – Бургас – Пловдив – Сапарева баня – Рилските езера – Цари Мали Град – Бургас – Варна

25 – 27 август 2017

22 – 24 септември 2017

3 дни / 2 нощувки със закуски

1 ден: Варна-Пловдив-Сапарева баня
06.00 – Отпътуване от Варна.
Отпътуване за гр. Пловдив с редовни почивки по пътя
Около 12.00 Пристигане в Пловдив. Пешеходна обиколка на Стария Пловдив – Сахат тепе, Статуята на Мильо Лудия, Римския стадион, Старият град и къщите, Балабановата къща, Хисар капия, Етнографския музей, Тепетата, Първото изложение, Река Марица, Църквата ,,Св.св.Константин и Елена“, Мевлеви хане, къща Ламартин, Античният театър, Жълтото училище, Катедрален храм ,,Успение Богородично”

Свободно време за разходка и обяд.

15.00 Отпътуване за Сапарева баня.

Около 18.00 пристигане в гр. Сапарева баня. Настаняване в хотел Луч в курортното селище Паничище. Кратка почивка.

Възможност за вечеря в ресторант „7-те Рилски езера“ с жива музика в Сапарева баня на свободна консумация (нужно е предварително да се поръча салата или предястие по време на пътуването през деня). Нощувка.

2 ден: Рилски езера

07.00 – 08.30 Закуска. Възможност за:

Преход до Рилските езера

08.30 Трансфер с автобуса до долната станция на двуседалковата въжена линия „Рилски езера” за изкачване до хижа Рилски езера.

Чрез лифта до хижата се стига за около 20 минути, като се преодолява разстояние от над два километра и денивелация от шестстотин метра. По-голямата част от пътуването с лифта е сред вековна гора от борове и мури, а в горната му част се разкриват прекрасни гледки в Национален парк Рила, особено на изток към Мальовишкия дял на планината. Горната станция на лифта се намира на около сто метра от хижа Рилски езера.

Продължаване пеша към езерата. Преход до „Бъбрека“ – около 1.30ч. за хора без много опит в планински преходи. По пътя се откриват зашеметяващи гледки към Рила и част от езерата – „Долното“, „Рибното“, „Трилистника“ и „Близнака“. Минаване покрай т.нар. Дъновистката поляна и стигане до езерото „Бъбрека“. Оттам до „Окото“ и „Сълзата“ преход около 45 мин за опитни планинари. Останалите могат да си починат по бреговете на езерото. Връщане по маршрут покрай останалите езера

Трудност на прехода: Висока, не е подходящ за трудноподвижни хора, за хора с сърдечни или дихателни проблеми.

Късния следобед връщане в хотела. Нощувка.

За останалите – възможност за почивка в хотела или трансфер до Сапарева баня до:

СПА център „ЛУЧ” с минерална вода, който разполага с басейн, вани, финландска сауна, аква релакс, парна баня, арома сауна, купа за лед, термо легла, масажни вани за крака, джакузи, подходящ за лечебни процедури и общо укрепване на тялото. СПА центъра предлага и професионални масажи, фризьорски услуги, маникюр и педикюр.

Аквапарк ”Котвата” - комплекс на открито, който се състои от два минерални големи басейна, детски басейн, джакузита, горещ и студен шоков басейн, детски кът с люлки и пързалка, мокър бар.

Двата обекта са разположени един до друг. Достъпът за всеки от тях е отделен и срещу допълнително заплащане.
Връщане в хотела. Време за почивка.

По желание – организирана вечеря в ресторанта на хотела с музика: шопска салата, основно ястие с гарнитура, десерт, хляб, минерална вода, музика.

3 ден: Паничище – Сапарева баня – Цари Мали Град – Варна

07.00 – 08.30 Закуска. Освобождаване на хотела. Слизане в Сапарева баня.

До 12.00 Посещение на СПА център „ЛУЧ”/ Аквапарк ”Котвата”.

Отпътуване за с. Белчин. Посещение на възстановения комплекс Цари Мали Град – антична крепост с параклис, намиращи се на хълма „Св. Спас“ над с. Белчин. До крепостта се изкачва панорамна железница. Разглеждането е с екскурзовод от местния Етнографски музей.

Посещение на средновековният храм „Света Петка“ – една от светините за с. Белчин и цялото самоковско краище. Църквата е обявена за национален паметник на художествената култура I-ва категория.

Отпътуване за Варна с редовни почивки по пътя. Пристигане вечерта.

Пакетна цена

Цена на човек в двойна/тройна стая

Дете от 0 – 5,99 г. в стая с 2-ма възрастни

Дете от 6 до 11,99 г. в стая с 2-ма възрастни

Хотел Луч – Паничище

http://hotelluch.com/index.php/bg/

190.00 лева

90.00 лева

160.00 лева

 

Цената включва:

Транспорт с лицензиран автобус

2 нощувки със закуска в хотел Луч в Паничище, http://hotelluch.com/index.php/bg/

Пешеходна обиколка на Стария Пловдив с екскурзоводска беседа;

Водач по време на прехода до Рилските езера

Посещение на комплекс Цари Мали Град – с. Белчин с местен екскурзовод

Екскурзоводско обслужване;

 

Допълнително се заплащат по желание:

Доплащане за вечеря в ресторанта на хотел „Луч“ – 18 лв.

Билет за седалков лифт за Рилските езера:

Двупосочен билет за възрастни: 18 лв.

Двупосочен билет за деца и пенсионери: 12 лв.

Студен пакет за обяд за прехода за Рилските езера: 5 лв.

Вход за Аквапарк „Котвата“: 15 лв;

Вход за крепостта Цари Мали град и железницата:

Възрастни – 4 лв.

Ученици, студенти и пенсионери – 2 лв.

 

Допълнителна информация:

Необходими документи: валиден документ за самоличност: лична карта

Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите;

Доплащането се извършва до 7 дни преди датата на отпътуване;

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 25 пълноплащащи туриста;

 

Забележки:

* Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение  на програмата с цел спазване работното време на обектите.

* При възникване на извънредни и непредвидими проблеми в пътната или метеорологичната обстановка, при блокиране на пътни участъци, при свлачища, при непроходими, опасни хлъзгави, стръмни, наводнени участъци по маршрута, туроператорът и водачът си запазват правото да променят програмата с оглед сигурността на туристите.

* Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

*Задължително изискване към туристите при посещение на археологическите обекти е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление. Сандали, високи обувки и т.н. не са подходящи за преходи от този тип.

* При участието в туристически, поклоннически, религиозни и др. екскурзии, излети и  походи сред природата се препоръчва носенето на суха храна и средства за слънчева защита, както и за защита от дъжд, вятър и студ.

* Туроператорът препоръчва на своите клиенти  сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Универсум Тръст  Травъл ЕООД притежава Удостоверение за туроператорска дейност № 04895 /28.01.2005г. и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора по чл. 97 ЗТ – застрахователна полица № 7500170000017  в  „Групама застраховане” ЕАД

С  общите условия за организирано пътуване можете да се запознаете тук: http://universum-travel.com/wp-content/uploads/2011/05/Obshti-uslovia.doc