universum

Оферти

ПОЧИВКА на остров ТАСОС

ПОЧИВКА на остров ТАСОС

01 – 06 октомври 2017

5 нощувки със закуски и вечери в хотел Блу Дрийм Палас 4*

ПРОГРАМА

1 ден  01.10. – Варна – Александруполис – Керамоти – Тасос

05.00ч. Отпътуване от Варна. Редовни почивки по пътя. Пристигане в Александруполис около 13:00ч.  Туристическа програма в града:

13.00-15.00ч. Посещение на прочутия Александруполски фар, пристанището, Митрополитската църква „Св. Никола“.

Конструиран от френска компания за фарове и маяци, Александуполският фар започва работа на 1-ви юни 1880 г. с височина 27м над морското равнище, фарът изпраща светлинния си лъч на разстояние до 27 морски мили и направлява безпогрешно корабите до пристанището. Храмът на Митрополията „Св. Никола“ – в началото на 20-ти век първите жители на града изграждат в чест на пазителя на моряците Св. Никола блестящ храм с гравиран мраморен олтар. Вътре в църквата се откроява иконата на Дева Мария Trifotissas, донесена от бежанците от Енос, творба от 19-ти век. Иконата е изсечена от дърво и е с много редки цветове. Строежът е приключен 1900 година, освещаването е 1901 година.

Ок. 15.00 ч. отпътуване за Керамоти, от където се качваме на ферибот за

о. Тасос (според разписанието – в 17.00 ч). Пътуваме ок. 45 мин. с ферибот и оттам продължаваме към хотела, който се намира на ок. 40 мин. от пристанището.

Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

2 ден 02.10. – Закуска. Свободен ден. Вечеря

3 ден 03.10. – Закуска. Свободен ден. Вечеря

4 ден 04.10. – Закуска. Свободен ден. Вечеря

5 ден 05.10. – Закуска. Свободен ден или по желание  целодневна екскурзия с доплащане – обиколка на остров Тасос.  Вечеря

9.00ч  Целодневна обиколка на остров Тасос с екскурзовод

Отправяме се на целодневна обиколка на острова. Тасос е с площ по-малко от 400 кв. км и околовръстното му шосе е дълго около 95 км. Поради релефа на острова, само няколко пътя навлизат във вътрешността на планината, а нито един не я пресича. Ще се движим по крайбрежния панорамен път, осеян с малки рибарски селища, красиви заливи, уникални пейзажи, разпръснати навсякъде археологически находки. Първата ни спирка, тръгвайки от хотела, е заливът Алики, където върху една огромна скала е манастирът св. Архангел Михаил. Това е задължителна спирка, не само защото манастирът е интересен сам по себе си, но и защото гледката към морето е смайващо красива.

Следвайки бреговата ивица стигаме до старата столица Панагия (тесни улички и старинна архитектура), Ще посетим и старинна рафинерия за студенопресован зехтин с презентация на процеса и възможност за закупуване. Продължаваме до новата столица Лименас (или Тасос – там, където слязохме от ферибота). Свободно време за обяд  разходка из многобройните рибни ресторантчета и кафенета.

Връщане към хотела по другата дъга на крайбрежния път – отново с прекрасни заливи, маслинови горички и редуващи се рибарски селища и курортни зони.

Пристигане в хотела. Вечеря. Нощувка.

6 ден 06.10. – Кавала –– Порто Лагос – Варна

7.00-8.00 ч. Закуска. Напускаме хотела и се отправяме към ферибота за Керамоти.

10.30-13.30 ч. Туристическа автобусна и пешеходна програма в Кавала: Пешеходна разходка из Стария град на Кавала, основан от колонисти от остров Тасос през VI в.пр.Хр., църквата “Успение Богородично”, пристанището, паметника и къщата на Мохамед Али Паша-благодетел на града, Акведукта, построен от Сюлейман Великолепни, Крепостната стена на стария град, Сградата на кметството, Кипърската улица, църквата „Св. Николай“ с пилона, на който Св. Павел завързва лодката при първото си пристигане в Кавала и др. По желание посещение на Крепостта, за да се насладите на 360 градусова гледка към заливите и забележителностите на града. Свободно време за разходка и обяд.

13.30 ч. Отпътуване към Порто Лагос. Порто Лагос е село, разположено в красив залив на 25 км югоизточно от град Ксанти и на 25 км от Комотини, на границата между областите Ксанти и Родопи. То е рибарски и оризовъден център. Има плажове и пристанище. Делтата на р. Места край Порто Лагос е широка над километър, а в мочурищата наоколо са най-богатите оризови полета на Гърция. В езерото „Вистонис“ и крайбрежните лагуни край селището обитават различни видове птици – розово фламинго, пеликани, лебеди и други морски и сладководни птици. В близост до Порто Лагос се намира и манастирът „Св. Никола“, изцяло построен във водата.

14.45 –15.30 ч. Посещение на манастир “Свети Никола”, както и църквата “Успение Богородично” в Порто Лагос.

Отпътуване за Варна (ок. 620 км / 7-8 часа)

 

Хотели по програмата:

ПАКЕТ 5 НВ / със закуски, вечери/ – хотел Блу Дрийм Палас 4* / http://www.bluedreampalace.gr/bg.html

 

Отпътуване от Варна, Бургас

възрастен в двойна стая

Първо дете от 2  до 4,99 г

Първо дете от 5 до 11,99
И
Второ дете от 2  до 11,99 г

трети възрастен  в  стая

Единична стая

Ранни резервации до 31 юли вкл.

480 лв.

165 лв.

305 лв.

410 лв.

660 лв.

Цени за резервации от 01 август

495 лв.

175 лв.

320 лв.

425 лв.

675 лв.

 

 В цената са включени:

 • Транспорт с комфортен автобус с климатик, аудио- и DVD-система, без нощни преходи;
 • Пешеходна разходка в Александруполис с екскурзовод
 • Пет нощувки , пет закуски, пет вечери
 • Разходка до фабрика за златна и сребърна бижутерия и до Лименария.
 • Обзорно пешеходна екскурзия в старата част на Кавала с екскурзовод
 • Посещение на манастир “Свети Никола”, както и църквата “Успение Богородично” в Порто Лагос.
 • Магистрални, фериботни, гранични такси, паркинги
 • Лицензиран екскурзовод – водач през цялото пътуване

В цената не са включени:

 • Целодневна екскурзия на остров Тасос -  цена 10 евро
 • Възможност за обяд на меню в таверната на хотела.
 • Медицинска застраховка – 5 лв за лица до 70 г.; 10 лв за лица от70 до 80 г.
 • Входните такси за посещаваните обекти:

- Крепостта в стария град на Кавала – 2 евро

Настаняването в автобуса е по ред на записване.

Допълнителна информация:

Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина – оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

Срок и начин на плащане: 30% от цената при записване, останалата сума се заплаща не по-късно от 14 дни преди датата на отпътуване.

Визови, паспортни и санитарни изискванияняма

Минимален брой за осъществяване на пътуването – 35 туриста.

Срок за уведомление при не достигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване.

Забележки:

Туроператорът си запазва правото за промени в реда на изпълнение на програмата!

Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

Туроператорът си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

Туроператорът препоръчва на своите клиенти  сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Универсум Тръст  Травъл ЕООД притежава Удостоверение за туроператорска дейност № 04895 /28.01.2005г. и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора по чл. 97 ЗТ – застрахователна полица № 7500170000017  в  „Групама застраховане” ЕАД

С  общите условия за организирано пътуване можете да се запознаете тук: http://universum-travel.com/wp-content/uploads/2011/05/Obshti-uslovia.doc