universum

Оферти

Ниш и Белград – от Варна

Ниш и Белград – от Варна

 

Варна – Шумен – Велико Търново – София – Ниш – Белград – Варна

21 – 24 септември 2017

С автобус / Дневни преходи

4 дни / 3 нощувки

Цени:

Тръгване от

Цена на човек в двойна/тройна стая

Цена за настаняване в единична стая

Деца до 11,99г.

в стая с

с 2-ма възрастни

Варна

345 лв.

395 лв.

На запитване

Шумен,

Търговище

335 лв.

385 лв.

На запитване

Велико Търново,

Севлиево

325 лв.

375 лв.

На запитване

София

310 лв.

360 лв.

На запитване

 

Пакетната цена включва:

Транспорт с лицензиран автобус, с DVD, климатик;
3 нощувки със закуски в хотели 3* или 4*, както следва:
1 нощувки в Ниш
2 нощувки в Белград
Туристическа програма в Ниш
Туристическа програма в Белград
Екскурзоводско обслужване
Мед. Застраховка с лимит 5000 евро на ЗАД „Армеец“

Пакетната цена НЕ включва:

Музейни такси около 5 евро;

Вечеря в ресторант в Ниш – около 20 Евро (заплаща се предварително при доплащане на остатъка от цената. Меню ще бъде изпратено към електронния адрес на клиента 5 дни преди датата за доплащане);

Вечеря в ресторант в Белград – около 20 Евро (заплаща се предварително при доплащане на остатъка от цената. Меню ще бъде изпратено към електронния адрес на клиента 5 дни преди датата за доплащане);

Разходка с корабче по река Дунав и река Сава – 15 евро;

Екскурзия до ВОЙВОДИНА с Нови Сад и Сремски Карловци (включена дегустация на 3 вида вина и коняк с погача, сирене и вид месо) – 20 евро при минимум 20 туриста

 

ПРОГРАМА:

1 ден – Варна – Шумен – Велико Търново – София – Ниш

05.00 Отпътуване от Варна по маршрут Шумен, Велико Търново, София, Ниш. Редовни почивки по време на пътуването;

Около 14.00 Пристигане в Ниш – Автобусна и пешеходна обиколка на Ниш – Площадът на освободителите, централната пешеходна улица „Обреновичева“, Казанджийското сокаче и посещение на Челе кула (кулата на черепите), уникален паметник, свързан с борбите за национално освобождение на Сърбия през 19 век. Посещение на една от най-хубавите и запазените турски крепости на Балканите – крепостта на река Нишава, изградена през 1723 г. върху антични византийски и средновековни останки от крепост. В крепостта са запазени стара турска баня и имарет. Старинните помещения в крепостта днес се използват за кафенета, картинни галерии и продажба на сувенири.

16.30 Настаняване в хотела. Свободно време.

19.00 Трансфер до ресторант „Душанов конак“ (предварително се избира меню и се заплаща при доплащане на пътуването)

23.00 Трансфер до хотела

Нощувка

2 ден – Ниш – Белград

07.00 – 09.00 Закуска, напускане на хотела

09.00 Отпътуване за Белград

12.00 Пристигане в Белград. Автобусна и  Пешеходна обиколка на Стари Белград –  Панорамна автобусно – пешеходна програма в Белград - обиколка с местен екскурзовод и разглеждане забележителностите на града: Дединие – един от най-богатите квартали на града, Къщата на цветята и къщата-музей на Йосип Брос Тито;  Посещение на Катедралния храм ”Св.Сава” – най-големия православен храм на Балканите, чието изграждане започва в 1894 г. Обиколката продължава с разглеждане на главните забележителности в централната част на града: Площад “Теразие”, Националното събрание (Скупщина), улица “Крал Милан”, Площада на Републиката, Стария и Новия съд – двете най-красиви сгради към крепостта „Калемегдан”. Посещение на крепостта, която запленява със сенчестите си пейки, живописните фонтани, огромни исторически архитектури и невероятни гледки към реките Дунав и Сава.

14.30 Настаняване в хотела. Свободно време.

17.00 – 18.30 Круиз по река Сава и река Дунав – срещу допълнително заплащане.

20.00 Вечеря в ресторант Сесир Мой – срещу допълнително заплащане.

Нощувка.

3 денБелград – Нови Сад

Закуска. Свободно време в Белград или по желание и срещу допълнително заплащане - Целодневна екскурзия с местен екскурзовод до автономна провинция ВОЙВОДИНА с посещение в Сремски Карловци и разходка в Нови Сад.

В 10:30 часа отпътуване за Сремски Карловци – исторически град, разположен по склоновете на Фрушка гора, на десния бряг на река Дунав, от всички страни заобиколен от лозя. Сремски Карловци е неразделна част от красив пейзаж и истински пример за хармоничното единство на културно и природно наследство. Сремски Карловци е и резиденция на главата на Православната църква, затова е и още наричан – „Рим на сръбската православна църква“.

Дегустация на вина в най-известната винарна в града – Байло с малки разядки и възможност за закупуване на местрни вина.

Разходка в Сремски Карловци и продължаване за Нови Сад – столицата на ВОЙВОДИНА. Свободно време за чашка ароматно кафе или обяд и разходка в приказния център на града. Отпътуване за Белград и попътна панорама към   крепостта Петроварадинск, която заради своята монументалност и разположената в подножието й река Дунав е още наричана – „Гибралтар на Дунава“. Завръщане в Белград в късния следобяд.

19.00 Трансфер до Стария град и „Скадарлия” и „Княза Михайлова” – район, пълен с ресторанти, заведения и магазини. Около 23.00 – Връщане в хотела.

Нощувка.

4 денБелград – София – Варна

Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за България по маршрут София – Велико Търново – Шумен – Варна. Пристигане във Варна вечерта.

 

Срок и начин на плащане: 30% от цената при записване, останалата сума се заплаща не по-късно от 14 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи: Лична карта или международен паспорт; за деца до 18 год. се изисква нотариално заверена родителска декларация от не пътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта

Визови, паспортни и санитарни изискванияняма

Минимален брой за осъществяване на пътуването – 35 туриста.

Срок за уведомление при не достигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване.

Забележки:

Туроператорът си запазва правото за промени в реда на изпълнение на програмата!

Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

Туроператорът си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

Туроператорът препоръчва на своите клиенти  сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Универсум Тръст  Травъл ЕООД притежава Удостоверение за туроператорска дейност № 04895 /28.01.2005г. и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора по чл. 97 ЗТ – застрахователна полица № 7500170000017  в  „Групама застраховане” ЕАД

С  общите условия за организирано пътуване можете да се запознаете тук: http://universum-travel.com/wp-content/uploads/2011/05/Obshti-uslovia.doc