universum

Оферти

Мини Егейска Турция с Кушадасъ

Мини Егейска Турция с Кушадасъ

 

Варна – Троя – Пергамон – Кушадасъ – Памуккале – Ефес – Варна

5 дни – 4 нощувки със закуски и вечери, без нощни преходи

11 – 15 октомври 2017

 

Цена на човек в двойна или тройна стая

Цена на човек в единична стая

Цена на дете  до 12 г. с 2-ма възрастни в стая стая

320 лв.

390 лв.

235 лв.

Пакетната цената включва:

Транспорт с лицензиран туристически автобус
4 нощувки, от които:
1 със закуска и вечеря в Айвалък в хотел – 4 звезди;
3 със закуска и вечеря в Кушадасъ в хотел – 4 звезди;

Посещение на Троя с беседа на български език;

Посещение в Бергама на Акропола и Асклепиона с беседа на български език;

Автобусна обзорна обиколка на Кушадасъ с екскурзоводска беседа;

Фериботни такси и билети за пресичане на Дарданелите;

Медицинска застраховка;

Водач-екскурзовод от Туроператора

Цената не включва:

Входни такси за посещаваните обекти по маршрута (виж таблицата по-долу)

Обект

Сума в турски лири

Троя

20

Акропол Пергамон (Бергама)

25+15=45

Светилището на Асклепий в Бергама (Асклепион)

20

85

Екскурзии срещу допълнително заплащане (подлежат на препотвърждение):

Екскурзия до античния град Ефес и Дома на Дева Мария – 35 евро на човек (транспорт, местен екскурзовод, вход за дома на Дева Мария + паркинг, вход за Ефес + паркинг)

Целодневна екскурзия до Памуккале – 45 евро на човек (транспорт, местен екскурзовод на български език, обяд, входни такси, паркинг)

 

ПРОГРАМА

1 ден: България – Чанаккале – Троя – Айвалък

04.00 Тръгване от Варна. 06.30 Тръгване от Бургас. Редовни почивки по пътя

Пресичане на протока Дарданели с ферибот при гр. Чанаккале.

Разглеждане нa Древна Троя – античния град, станал нарицателно с войната между троянци и ахейци, с Парис и Елена, с Хектор и Андромаха и… с Троянския кон (20 т.л. вход).

Продължаваме към Айвалък – курортно градче, разположено в северната част на Егейското крайбрежие срещу гръцкия остров Лесбос. Близкият курорт Саръмсаклъ е с един от най-красивите плажове в района. Настаняване в хотел–3/4 звезди. Вечеря. Нощувка.

2 ден:  Айвалък – Бергама – Кушадасъ

Закуска на шведска маса. Отпътуване за Бергама. Разглеждане на древния Пергамон – града на Лизимах и  един от най-интересните исторически обекти в Егейския регион. Посещение на Асклепиона – древен лечебен център, построен в чест на бога-лечител Асклепий. Изкачване до древният Акропол и разглеждане на останките на някогашната Библиотека, която в древността била втората по големина след Александрийската и съхранявала над 200 000 пергаментови свитъци. Следват олтара на Зевс, храма на Атина, храма на Траян, Амфитеатъра с 3500 места, храма на Дионисий.
Продължаваме за Кушадасъ. Панорамна екскурзия на Кушадасъ. Настаняване в хотел–4 звезди. Вечеря. Нощувка.

3 ден:  Кушадасъ

Закуска и вечеря. Програма по желание:

09.00-13.00 Екскурзия до Ефес и Дома на Дева Мария.

Разглеждане на античния град Ефес. Тук в продължение на хилядолетия са живели различни племена и народи и всеки от тях е оставил част от богатата си култура. Заемал централно място в езическия свят, Ефес е бил пазител на едно от седемте чудеса на античността – прочутия храм на Артемида. Наброявал някога 200 000 жители, при население на цяла Европа около 5 млн. по онова време, това е най-запазеният и грандиозен град на 2000 години. Ефес е известен и с това, че апостол Павел оставя Тимотей тук, а по-късно апостол Йоан минава оттук заедно с майката на Исус. През 431 г. император Теодосий II свиква там Третия вселенски събор, по време на който Мария е провъзгласена за Богородица.

Посещение на Дома на Дева Мария. Папа Павел VI бил първият Папа, който посетил мястото през 1960г. По-късно, през 1980г., по време на визитата си, Папа Йоан-Павел II обявил Дома на Дева Мария за светилище и място за поклонение на християните. Според корана Дева Мария е майка на един от мюсюлманските пророци и затова на поклонение тук идват и много мюсюлмани.

            Цена: 35 евро на човек, включваща: транспорт, вход за всички обекти, местен екскурзовод

Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ден: Кушадасъ

Закуска. Програма по желание:

08.00-19.00 Целодневна екскурзия до Памуккале.

Памуккале – името означава “замък от памук” и напълно отговаря на този екзотичен природен феномен. Варовитите отлагания от горещите минерални извори са облекли скалистите тераси с ослепителна белота. Точно минералната вода е причината за възникването на това място на античния свещен град Хиераполис и превръщането на Памуккале в най-стария балнеологичен курорт в света. Разглеждане на археологическия обект, обяд и свободно време в Памуккале.

Цена: 40 евро на човек, включваща: транспорт, вход за всички обекти, местен екскурзовод във всички обекти, обяд

Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ден: Кушадасъ – Варна

08.00 Закуска в хотела. Освобождаване на стаите. Отпътуване за България.

По пътя спиране в магазин за зехтин и КИПА – голям търговски комплекс за покупки.

Продължаване за Лозенград. Спиране на градския площад за покупка на сладки.

Отпътуване за България. Пристигане във Варна късно вечерта.

Минимален брой група: 35 човека

Краен срок за уведомяване: 7 дни преди датата на отпътуване

Допълнителна информация:

 Необходими документи – валиден международен паспорт минимум 2 месеца преди последния ден престой на територията на Р.Турция; – за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен международен паспорт и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина – оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва до 14 дни преди датата на отпътуване;

Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

Туроператорът си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

Туроператорът препоръчва на своите клиенти  сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Универсум Тръст  Травъл ЕООД притежава Удостоверение за туроператорска дейност № 04895 / 28.01.2005г. и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора по чл. 97 ЗТ – застрахователна полица № 7500170000017  в  „Групама застраховане” ЕАД

С  общите условия за организирано пътуване можете да се запознаете тук: http://universum-travel.com/wp-content/uploads/2011/05/Obshti-uslovia.doc